6 Tips Smartphone Photography untuk 'Dummies'

Guna Samsung S10, tapi tak reti nak ambil gambar dengan betul?

Takpe jangan risau, sekarang kami di Izmobile bagitahu anda bagaimana cara paling senang untuk mereka yang 'dummies' dalam dunia fotografi.

https://youtu.be/xHvFHRPLvII
Credit to PIXEL VILLAGE Youtube Channel

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)



⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti


TIPS UNTUK BELI PHONE SECONDHAND

"Seronoknya nak guna iPhone! Tak sabar rasanya nak ambik iPhone dekat seller."

HAH! Sebelum beli tu sila berhati-hati! Maklumlah zaman sekarang ni banyak scammer yang bertauliah!

OK, Jom ikut step dibawah supaya anda tidak kena "game" dengan seller yang korang ingin beli.

  • Pastikan penjual orang yang anda PERCAYA. Call dan pastikan betul-betul sebelum menyambung urusan anda.

  • Sebelum membuat pemeriksaan minta penjual RESET phone tersebut. Jika beliau tak dapat berbuat demikian dinasihatkan jangan beli walaupun semurah mana phone tersebut. Dikhuatiri phone tersebut mungkin bukan milik beliau.

  • PERIKSA LUARAN phone berkeadaan baik dan memuaskan hati anda.

  • Teliti setiap BUTANG berfungsi dengan baik dan memberikan 'klik' yang sedap.

  • Masukkan sim kad anda sendiri dan cuba membuat panggilan keluar untuk memastikan NETWORK phone berfungsi dengan baik.

  • Pastikan FINGERPRINT atau FACE ID berfungsi dengan baik.

  • Cuba periksa BUNYI dengan memainkan YouTube menggunakan data daripada sim kad dan juga WiFi

  • Ambil gambar menggunakan KAMERA belakang dan depan. Aktifkan juga fungsi flash untuk pastikan ianya berfungsi dengan baik

  • Periksa juga AKSESORI yang diberi namun tak berapa penting sebab sekiranya rosak, murah sahaja berbanding jika phone tersebut yang rosak.

  • Sewaktu anda membuat langkah diatas pastikan phone tidak berada di dalam KEADAAN YANG TERLAMPAU PANAS. Dikhuatiri jika berlaku, phone tersebut mungkin ada masalah motherboard.

  • Akhir sekali sebelum buat pilihan periksa phone tersebut BEBAS ICLOUD/FRP dan tiada sebarang passcode yang anda tak ketahui.

  • Oh ya tanya juga penjual jika beliau memberi PERSONAL WARANTI jika ada.

#LIKE dan #SHARE jika kalian rasa perkongsian ini amat bermanfaat. #FOLLOW kami IZMOBILE untuk lebih maklumat dan perkongsian menarik tentang dunia teknologi.


Izmobile Kajang Is Now Open!!

Image may contain: outdoor

Assalamualaikum dunia...🎵🎵
Bangunlah semua....~~🎵🎵
Izmobile Kajang - Specialist in Smartphone Repair is now open!!!
Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
📩 whatsapp : http://izmobilekj.wasap.my/
Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


Asus Zenfone 3 Max LCD Replacement

Sebelum ni Asus Zenfone 3 Max abang ni retak beshe-beshe je, sampai satu tahap tiba-tiba dah tak boleh nak touch... kalau tak repair ni confirm tak dapat chicken dinner time cuti sekolah ni huhu😭
.
Dengan segeranya abang ni buat temujanji dengan kita, tak payah tunggu lama-lama dah boleh diguna seperti biasa😉
.
Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
📩 whatsapp : http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


Huawei Nova 2i Water Damaged

Nova 2i masuk air laut. 😭😭
.
Anda ada handphone yang tak boleh hidup sebab terkena air?? Takde hal lah, Insha Allah kami boleh bantu.
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
📩 whatsapp : http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


Screen Replacement For ALL Smartphone

Skrin pecah/retak???😩😩
Skrin tak boleh touch??? 🤨🤨
Skrin gelap tapi fon ada bunyi??? 😑😑
Ada hantu menekan pada skrin anda???👻👻
.
Kami di Izmobile boleh membaiki apa jua jenis fon yang rosak. Hanya perlu datang ke kedai kami untuk pemeriksaan secara percuma.
.
Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
📩 whatsapp : http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit

Image may contain: phone


IPHONE 5S BATTERY REPLACEMENT

Battery selalu cepat habis????😕😕
.
Di Izmobile Kajang, kami menyediakan perkhidmatan penukaran battery iPhone secara on the spot hanya dalam 15 minit!!!!! 😲😲
.
Hanya walk in ke kedai kami, dengan pantas handphone anda siap seprti baru.
.
Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
📩 whatsapp : http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


Iphone 6s LCD Replacement

Iphone 6s terjatuh dalam longkang. 😑😑
.
Customer tak puas hati dengan ketahanan casing iPhone beliau. Beli mahal2 tapi bila jatuh sikit je, effect banyak. 🤬🤬
.
Setelah penukaran screen dibuat dalam hanya 30 minit, dari marah menjadi tenang dan gembira. ☺☺
.
Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
📩 whatsapp : http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


Asus Zenfone Go 5.0 Lcd Retak

Brader datang bawa Zenfone Go 5.0. LCD dia retak. 😭😭
.
Penukaran LCD dibuat secara on the spot dan face to face.
.
Brader tu senyum lebar dengan perkhidmatan yang kami berikan di Izmobile Kajang.🧒🧒

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
📩 whatsapp : http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/
http://izmobilekj.wasap.my/

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


Huawei Mate 9 Battery Replacement

Huawei Mate 9 Battery Kembung.

Kami terus buat pertukaran battery secara on the spot selama 45 minit.

Alhamdullilah phone tu boleh boleh digunakan seperti biasa.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit