6 Tips Smartphone Photography untuk 'Dummies'

Guna Samsung S10, tapi tak reti nak ambil gambar dengan betul?

Takpe jangan risau, sekarang kami di Izmobile bagitahu anda bagaimana cara paling senang untuk mereka yang 'dummies' dalam dunia fotografi.

https://youtu.be/xHvFHRPLvII
Credit to PIXEL VILLAGE Youtube Channel

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)



⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti


TIPS UNTUK BELI PHONE SECONDHAND

"Seronoknya nak guna iPhone! Tak sabar rasanya nak ambik iPhone dekat seller."

HAH! Sebelum beli tu sila berhati-hati! Maklumlah zaman sekarang ni banyak scammer yang bertauliah!

OK, Jom ikut step dibawah supaya anda tidak kena "game" dengan seller yang korang ingin beli.

  • Pastikan penjual orang yang anda PERCAYA. Call dan pastikan betul-betul sebelum menyambung urusan anda.

  • Sebelum membuat pemeriksaan minta penjual RESET phone tersebut. Jika beliau tak dapat berbuat demikian dinasihatkan jangan beli walaupun semurah mana phone tersebut. Dikhuatiri phone tersebut mungkin bukan milik beliau.

  • PERIKSA LUARAN phone berkeadaan baik dan memuaskan hati anda.

  • Teliti setiap BUTANG berfungsi dengan baik dan memberikan 'klik' yang sedap.

  • Masukkan sim kad anda sendiri dan cuba membuat panggilan keluar untuk memastikan NETWORK phone berfungsi dengan baik.

  • Pastikan FINGERPRINT atau FACE ID berfungsi dengan baik.

  • Cuba periksa BUNYI dengan memainkan YouTube menggunakan data daripada sim kad dan juga WiFi

  • Ambil gambar menggunakan KAMERA belakang dan depan. Aktifkan juga fungsi flash untuk pastikan ianya berfungsi dengan baik

  • Periksa juga AKSESORI yang diberi namun tak berapa penting sebab sekiranya rosak, murah sahaja berbanding jika phone tersebut yang rosak.

  • Sewaktu anda membuat langkah diatas pastikan phone tidak berada di dalam KEADAAN YANG TERLAMPAU PANAS. Dikhuatiri jika berlaku, phone tersebut mungkin ada masalah motherboard.

  • Akhir sekali sebelum buat pilihan periksa phone tersebut BEBAS ICLOUD/FRP dan tiada sebarang passcode yang anda tak ketahui.

  • Oh ya tanya juga penjual jika beliau memberi PERSONAL WARANTI jika ada.

#LIKE dan #SHARE jika kalian rasa perkongsian ini amat bermanfaat. #FOLLOW kami IZMOBILE untuk lebih maklumat dan perkongsian menarik tentang dunia teknologi.


Iphone 6 Plus Screen Retak

Iphone 6 Plus Screen Retak.

Kami terus membuat penukaran tersebut secara on the spot selama 45 minit.

Alhamdullilah phone tu boleh digunakan seperti biasa.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


IPHONE 6 BATTERY REPLACEMENT

Iphone 6 battery kembung.

Kami terus membuat pertukaran secara on the spot dalam 45 minit.

Alhamdullilah customer tu happy bila phone boleh berfungsi seperti biasa.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


SERVICE REPAIR PHONE

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga kajang dan facebook.

Jika anda mempunyai masalah seperti speaker rosak, lcd pecah,stuck logo,battery kembung, button rosak dan sim card tak boleh detect.

Boleh terus datang ke kedai kami untuk buat pemeriksaan phone anda.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone, Samsung, Oppo, Lenovo, Asus, Huawei, Xiaomi, Vivo, 1+, Sony, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


DEEPAVALI SERVICE

Assalamuaaikum dan salam sejahtera warga facebook.

Ada masalah phone tak masuk charge.

Ada masalah phone tak boleh on.

Anda panik bila mengetahui ada masalah phone terjadi . Ingin mencari di mana kami letak di mana. Jangan risau kami di sini akan membantu anda menyelesaikan masalah anda.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone, Samsung, Oppo, Lenovo, Asus, Huawei, Xiaomi, Vivo, 1+, Sony, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


DATA TRANSFER

Awal2 lagi pakcik ni dah suruh kami buat kerja 😅.
.
Dia nak transfer semua data (whatsapp, contact, gambar, etc) dari hp Lenovo A859 yang lama kepada hp baru dia, Samsung J3 Pro.
.
Kami pun apa lagi, transfer je la. Terkejut pakcik tu sebab sekejap je kami transfer data dia. 😊😊
.
Ada masalah pada smartphone anda? Datang sahaja ke kedai kami.
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..


Tips phone Water Damage

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ku sangkakan panas berpanjangan, rupanya gerimis.. rupanya gerimis mengundang..
.
Itu lah ungkapan untuk cuaca hari ini.
.
Musim hujan ni banyak kes phone yang kena air.
.
Kami ada tips untuk elakkan motherboard anda problem lebih serius apabila terkena air.
.
1) apabila phone terkena air, cepat2 keringkan dan OFF kan phone anda.
2) cabut battery sekiranya boleh dicabut, sekiranya tidak.. biarkan saja.
3) jangan cuba try test untuk cucuk cable cas nak tengok phone okay lagi ke tak, di khuatiri akan menyebabkan litar pintas pada motherboard.
4) bawa segera phone anda ke kedai untuk technician cek phone anda.

Anda rasa tips ini membantu? Sharekan agar lebih ramai rakan2 anda mengetahui nya.

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/


Salam Jumaat

Salam Jumaat yang penuh barakah kepada semua pelanggan kami. Izmobile Kajang memberi laluan untuk menunaikan solat Jumaat dari pukul 12.45 hingga 2.30 ptg. Semoga Allah memperlimpahkan kurnia kepada kita semua.

IZMOBILEACC KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com

.
Ada masalah dgn phone korang ?
" Boleh tanya je apa2 masalah phone korang kat ruang komen ya "
.
#iphone #repairiphone #repairiphonemurah #repairiphoneterbaik
#repairiphonebangi #repairiphonesemenyih #RepairIphoneKajang

MOHON SHARE untuk warga kajang, Bangi , Semenyih , Putrajaya & area berdekatan.


Asus Hidup Mati

Salam Jumaat dan selamat pagi buat semua warga Kajang dan Bangi.
.
Awal pagi lagi, asus ni hidup mati je.
.
Buat analisis, cek battery problem sebab kata nya dah 3 tahun tak pernah tukar batteri.
.
Tukar je lain, terus menyala bercahaya lampu lcd.
.
Siapa ada masalah seperti diatas ☝️☝️
Boleh datang ke kami..

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/