Huawei p9 Screen Replacement

Screen Replacement for Huawei P9 Lite

Anak main phone tengok youtube time tengah buffering terus campak phone kat dinding terus tak ada display

.

Dah la esok ada meeting dengan client nak kena pakai phone ni, kalau pergi kedai lain kena tinggal 2-3 hari jugak nak settle kan masalah phone saye ni.

.

Jangan risau bang. Hantar je sini InsyAllah dalam masa 45 minit kalau tak ada masalah lain2, terus boleh settle. Bukan janji tapi pasti..

Hampir kesemua model smartphone kita boleh repair👇
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni.. https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712 
IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories) 🏪🏪 No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobile Kajang (Bersebelahan AgroBank) ⏱Waktu Operasi:- 10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti 📱Call: 0187744702
http://izmobilekj.wasap.my/

Google maps:-
https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com .

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


Battery Replacement for Tablets and iPad

No photo description available.

Tab korang ada masalah tak? Kalau ada jangan segan2 datang ke kedai kami. Insya Allah kami bantu. Tanya je Izmobile spare part apa, pasti ada penyelesaiannya. 😙😙
.
IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪 No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobile Kajang (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
http://izmobilekj.wasap.my/

Google maps:-
https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com .


Waktu Operasi Pada Bulan Ramadhan

Mari berdagang di pantai Morib
Berdagang kita menjual periuk
Waktu berbuka azannya Maghrib
Bukannya azan Zohor dah bukak periuk

Ayah dan bonda di kampung keharuan
Ingat kek anak apakah makan
Pantun ini sekadar gurauan
Gurauan nak menyambut bulan Ramadhan.

Pada bulan ramadhan ini, waktu operasi kami akan ada sedikit perubahan.

Selamat menyambut Bulan Ramadhan kepada semua!

Semua model smartphone kita boleh repair👇
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712 
IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪 No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobile Kajang (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
http://izmobilekj.wasap.my/

Google maps:-
https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com .

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


5 Tips Penjagaan Smartphone

Dah jadi kebiasaan smartphone yang baru dibeli rosak sebab kurang penjagaan peranti pengguna dengan betul. Masuk air, skrin retak, bateri kembung dan macam-macam lagi lah yang kami jumpa. Bila dah rosak dari kecuaian sendiri, warranty yang disediakan oleh official store pun dah tak boleh guna; rugi lah. Kat sini kami kongsikan tips-tips macam mana nak jadikan smartphone anda bertahan selama yang mungkin. Jom baca!

BELANJA LEBIH UNTUK KESELAMATAN SMARTPHONE ANDA

  • Benda pertama anda perlu buat bila dapat smartphone baru? mesti lah beli casing dan screen protector yang elok. Casing dan Screen protector sangat penting kalau anda nak smartphone anda tahan lama walaupun selalu jatuh. Jangan risau, banyak design menarik yang anda boleh beli.

SIMPAN DI TEMPAT YANG SELAMAT

  • Selalu pelanggan kami datang nak tukar screen/body smartphone sebab terduduk atau rosak dalam simpanan. Jika simpan dalam beg tangan anda, pastikan ada tempat khas untuk smartphone. Pastikan juga smartphone anda tidak mudah jatuh dari tempat simpanan, maklumlah skrin smartphone sekarang semua besar dan mudah pecah.

JAUHKAN DARI AIR

  • Air adalah faktor utama kerosakan kebanyakan barangan elektrik. Jika smartphone anda tiada keupayaan kalis air, jangan pula bawa smartphone anda terjun kolam! Apa nak buat jika tak sengaja masuk air? matikan smartphone anda dan terus bawa kepada IZMOBILE untuk kami bersihkan sebelum guna seperti biasa.

RAJINKAN DIRI UNTUK BUANG APPS/FILE YANG TIDAK DIPERLUKAN

  • "alamak kenapa lag ni?". Itu keluhan biasa pengguna smartphone bila smartphone mereka menjadi perlahan/lag bila buka apps. Itu kerana banyak apps sedang "bekerja" dalam satu masa. Bersihkan juga storage anda menggunakan apps seperti CCleaner untuk memastikan peranti berfungsi tanpa merosakkan mood anda!

JANGAN TERLEBIH CAS BATERI SMARTPHONE ANDA!

  • Ini lagi satu masalah yang selalu pelanggan kami alami. Jika bateri anda sering terlebih cas, ia akan merosakkan bateri anda dan menjadi kembung. Bila kembung, ia boleh merosakkan skrin peranti anda. Lebih banyak lah duit anda melayang terbang. Jika smartphone anda nampak macam tak kena, cepat-cepat lah datang ke kedai kami untuk buat pemeriksaan!

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪 No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobile Kajang (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi – 10.00 Malam 
Isnin – Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
http://izmobilekj.wasap.my/

Google maps:-
https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com .

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


WAKTU OPERASI IZMOBILE KAJANG

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua warga Kajang & Bangi! Kami buka seperti biasa hari ini. Phone korang problem ke tuu~😖Nak buat kerja tapi phone tak hidup pulak~ 😭
Jom lah check phone kat sini, jangan risau free je👇
.
IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪 No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobile Kajang (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
http://izmobilekj.wasap.my/

Google maps:-
https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com .

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


6 Tips Smartphone Photography untuk 'Dummies'

Guna Samsung S10, tapi tak reti nak ambil gambar dengan betul?

Takpe jangan risau, sekarang kami di Izmobile bagitahu anda bagaimana cara paling senang untuk mereka yang 'dummies' dalam dunia fotografi.

https://youtu.be/xHvFHRPLvII
Credit to PIXEL VILLAGE Youtube Channel

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)



⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti


TIPS UNTUK BELI PHONE SECONDHAND

"Seronoknya nak guna iPhone! Tak sabar rasanya nak ambik iPhone dekat seller."

HAH! Sebelum beli tu sila berhati-hati! Maklumlah zaman sekarang ni banyak scammer yang bertauliah!

OK, Jom ikut step dibawah supaya anda tidak kena "game" dengan seller yang korang ingin beli.

  • Pastikan penjual orang yang anda PERCAYA. Call dan pastikan betul-betul sebelum menyambung urusan anda.

  • Sebelum membuat pemeriksaan minta penjual RESET phone tersebut. Jika beliau tak dapat berbuat demikian dinasihatkan jangan beli walaupun semurah mana phone tersebut. Dikhuatiri phone tersebut mungkin bukan milik beliau.

  • PERIKSA LUARAN phone berkeadaan baik dan memuaskan hati anda.

  • Teliti setiap BUTANG berfungsi dengan baik dan memberikan 'klik' yang sedap.

  • Masukkan sim kad anda sendiri dan cuba membuat panggilan keluar untuk memastikan NETWORK phone berfungsi dengan baik.

  • Pastikan FINGERPRINT atau FACE ID berfungsi dengan baik.

  • Cuba periksa BUNYI dengan memainkan YouTube menggunakan data daripada sim kad dan juga WiFi

  • Ambil gambar menggunakan KAMERA belakang dan depan. Aktifkan juga fungsi flash untuk pastikan ianya berfungsi dengan baik

  • Periksa juga AKSESORI yang diberi namun tak berapa penting sebab sekiranya rosak, murah sahaja berbanding jika phone tersebut yang rosak.

  • Sewaktu anda membuat langkah diatas pastikan phone tidak berada di dalam KEADAAN YANG TERLAMPAU PANAS. Dikhuatiri jika berlaku, phone tersebut mungkin ada masalah motherboard.

  • Akhir sekali sebelum buat pilihan periksa phone tersebut BEBAS ICLOUD/FRP dan tiada sebarang passcode yang anda tak ketahui.

  • Oh ya tanya juga penjual jika beliau memberi PERSONAL WARANTI jika ada.

#LIKE dan #SHARE jika kalian rasa perkongsian ini amat bermanfaat. #FOLLOW kami IZMOBILE untuk lebih maklumat dan perkongsian menarik tentang dunia teknologi.


Iphone 6 Plus Screen Retak

Iphone 6 Plus Screen Retak.

Kami terus membuat penukaran tersebut secara on the spot selama 45 minit.

Alhamdullilah phone tu boleh digunakan seperti biasa.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


IPHONE 6 BATTERY REPLACEMENT

Iphone 6 battery kembung.

Kami terus membuat pertukaran secara on the spot dalam 45 minit.

Alhamdullilah customer tu happy bila phone boleh berfungsi seperti biasa.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone✅, Samsung✅, Oppo✅, Lenovo✅, Asus✅, Huawei✅, Xiaomi✅, Vivo✅, 1+✅, Sony✅, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

⏱Waktu Operasi:- 
10.00 Pagi - 10.00 Malam 
Isnin - Sabtu
♦Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit


SERVICE REPAIR PHONE

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga kajang dan facebook.

Jika anda mempunyai masalah seperti speaker rosak, lcd pecah,stuck logo,battery kembung, button rosak dan sim card tak boleh detect.

Boleh terus datang ke kedai kami untuk buat pemeriksaan phone anda.

Ada masalah pada smartphone anda?😕😕
.
iPhone, Samsung, Oppo, Lenovo, Asus, Huawei, Xiaomi, Vivo, 1+, Sony, etc?🤔
.
Datang sahaja ke kedai kami untuk pemeriksaan dan pembaikian smartphone yang pantas dan murah. 👌👌
.
Nak datang kedai terus? Tekan je link ni..

https://maps.google.com/?cid=16149050561050428712

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

#kedairepairiphonemurah
#kedairepairiphone
#kedairepairphone
#repairlcdiphone
#kedairepairiphonekajang
#kedairepairphonebangi
#kedairepairiphonebangi
#repairbatteryiphone
#repairscreeniphone
#repairscreenipad
#repairiphonefacetoface
#repairiphone15minit