Tips phone Water Damage

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ku sangkakan panas berpanjangan, rupanya gerimis.. rupanya gerimis mengundang..
.
Itu lah ungkapan untuk cuaca hari ini.
.
Musim hujan ni banyak kes phone yang kena air.
.
Kami ada tips untuk elakkan motherboard anda problem lebih serius apabila terkena air.
.
1) apabila phone terkena air, cepat2 keringkan dan OFF kan phone anda.
2) cabut battery sekiranya boleh dicabut, sekiranya tidak.. biarkan saja.
3) jangan cuba try test untuk cucuk cable cas nak tengok phone okay lagi ke tak, di khuatiri akan menyebabkan litar pintas pada motherboard.
4) bawa segera phone anda ke kedai untuk technician cek phone anda.

Anda rasa tips ini membantu? Sharekan agar lebih ramai rakan2 anda mengetahui nya.

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/


Huawei P10 Lite LCD Replacement

No automatic alt text available.

LCD Huawei P10 Lite pecah. Ada display dan masih boleh digunakan. Tapi screen dah barai habis, boleh luka tangan. So owner decide untuk tukar je lcd. Kami terus order barang dan on the spot kami siapkan khas untuk akak.

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

Image may contain: phone


Iphone 6s Water Damage

Iphone 6s masuk air lepas mandi dekat waterpark. First2 ok lagi, pastu lcd diplay semakin malap. Terus takde display langsung. Cuci motherboard pun still takde display. Tukar lcd baru ada display. Dah boleh on macam biasa.

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

Image may contain: phone and text

Samsung S8 Water Damage

Hujan.. hujan.. hujan..
.
Sering kali aku menduga, sering kali ini terjadi.
.
Dah 3 hari phone tak boleh hidup sebab kena hujan masa naik motor.
.
Samsung S8 kata owner sepatutnya boleh kena air, bila malam dah sampai rumah tengok phone tak hidup.
.
Mari kami buat dulu service water damage.
Tengok dalam mungkin masih ada air lagi.
.
Ada yang sesiapa yang phone kena air hujan?
Jom kita cuba try test cuci board dulu.
.
Kat mana nak datang? Dekat sini je..

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

No automatic alt text available.

Samsung Mega 2 Touchscreen Replacement

Image may contain: screen and phone

Ada customer datang dengan terburu-buru bila dapat tahu touchscreen phone dia pecah. Kami terus tukar touchscreen secara on the spot. Dalam masa sejam phone tu dah kembali seperti biasa.

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

Image may contain: 1 person, sitting


RETAK SERIBU SCREEN

 

Patah seribu hati ku, bila melihat segalanya berderai.
.
Fuhhh.. berderai teruk ni, nasib boleh on lagi.
.
Kata akak ni, phone ni dah kena lenyek 4 buah kereta.
.
Nasib pakai tempered glass yang tebal.
.
Anak2 kecik lagi asik nak main phone, bahaya kalau bagi anak main phone dalam keadaan macam ni.
.
Kalau masuk dalam mulut, tak ke naya nanti.
.
Tukar terus yang lain kata nya untuk keselamatan keluarga.

Mari.. kita cuba tolong..

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/

No automatic alt text available.

iPad 4 Battery Replacement

Image may contain: 1 person, sitting

Ada seorang adik datang ke kedai untuk repair battery ipad 4. Ipad dia tak boleh hidup . Kami terus tukar battery lama ganti dengan battery baru dalam masa 45 minit. Alhamdullilah kami telah berjaya ipad tu sudah kembali seperti biasa.

IZMOBILE KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan. 
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

FB: https://www.facebook.com/izmobileacc/


iPad Air 2 Touch Screen Replacement

Image may contain: 1 person, sitting

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pengguna smartphone.

Pagi2 da ada pelanggan complain pasal iPad Air 2 yang dah retak. Display LCD takde masalah, tapi screen da retak. Boleh luka tangan kalau guna. Tu yang dia nak tukar tu. Untung barang dah ada. On the spot kami buat.

Kepada sesiapa yang ada masalah smartphone, datanglah ke kedai kami. Insya Allah kami dapat membaiki apa jua jenis smartphone.

IZMOBILEACC KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com

.
Ada masalah dgn phone korang ?
" Boleh tanya je apa2 masalah phone korang kat ruang komen ya "
.
#iphone #repairiphone #repairiphonemurah #repairiphoneterbaik
#repairiphonebangi #repairiphonesemenyih #RepairIphoneKajang

MOHON SHARE untuk warga kajang, Bangi , Semenyih , Putrajaya & area berdekatan.

No automatic alt text available.


LCD iPhone Internal Damage

Image may contain: phone

Asalnya tak boleh on langsung sebab jatuh. Kami hantar ke makmal bagi tujuan motherboard checking. Alhamdulillah dah boleh on. On je rupa-rupanya lcd ada internal damage. On the spot kami proceed tukar lcd.

Kepada sesiapa yang ada masalah smartphone, datanglah ke kedai kami. Insya Allah kami dapat membaiki apa jua jenis smartphone.

IZMOBILEACC KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com

.
Ada masalah dgn phone korang ?
" Boleh tanya je apa2 masalah phone korang kat ruang komen ya "
.
#iphone #repairiphone #repairiphonemurah #repairiphoneterbaik
#repairiphonebangi #repairiphonesemenyih #RepairIphoneKajang

MOHON SHARE untuk warga kajang, Bangi , Semenyih , Putrajaya & area berdekatan.

Image may contain: phone


Ipad Mini 2 Touch Screen Replacement

Image may contain: one or more people and phone

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Baru dapat kes, anak baling ipad dekat dinding sebab internet loading.
.
Budak-budak tak sabar nak tengok cerita kartun kegemaran mereka.
.
Terus berderai retak touch screen nya.. nasib lcd tak ada apa2.

Jika Anda berada di kawasan kajang dan bangi boleh terus kekedai kami untuk dapatakan servis repair iphone dan baikpulih smartphone anda.

IZMOBILEACC KAJANG
(Smartphone Repair & Accessories)

🏪🏪
No 4-G Jalan Reko Sentral 4 Reko Sentral 43000 Kajang, Selangor Darul Ehsan.
Waze: Izmobileacc (Bersebelahan AgroBank)

Waktu Operasi:-
10.00 Pagi - 10.00 Malam
Isnin - Sabtu
Setiap Ahad Cuti

📱Call: 0187744702
https://hi.jomwasap.my/izmobileacc

Instagram: https://www.instagram.com/izmobileacc
Website: https://www.izmobileacc.com

.
Ada masalah dgn phone korang ?
" Boleh tanya je apa2 masalah phone korang kat ruang komen ya "
.
#iphone #repairiphone #repairiphonemurah #repairiphoneterbaik
#repairiphonebangi #repairiphonesemenyih #RepairIphoneKajang

MOHON SHARE untuk warga kajang, Bangi , Semenyih , Putrajaya & area berdekatan.

No automatic alt text available.